Leuke Indo-uitjes in Nederland

Food tour

indo food tour den haag

Ga mee op een foodtour door Den Haag!
Als je goed kijkt vind je overal in Den Haag Indische, Molukse of Indonesische restaurants en eettentjes. Hier eet je de lekkerste snacks en gerechten. Het is een onderdeel van de Nederlandse -en zeker ook de Haagse- cultuur geworden.
Samen met een gids ga je op de fiets of lopend langs verschillende restaurants, waroengs en toko’s waar je verschillende zoete en hartige gerechten proeft.

Wat is er leuker dan samen eten? Eten verbindt. Samen eten, samen verhalen delen en de Indische kant van Den Haag ontdekken, zijn de ingrediënten voor een gezellig dagje uit. De gids geeft leuke achtergrondinformatie en kan je meer vertellen over de gerechten die je proeft.
De deelnemers komen uit heel Nederland en delen hun liefde voor lekker eten. Aan het einde van de tour ken je, met een voldaan gevoel, alle geheime plekjes van Den Haag.

Ga mee op een foodtour in Den Haag >>>


Taman Indonesia

Mis je de Indonesische sfeer? Ook in Nederland vind je kleine stukjes Indonesie terug. Vlakbij Steenwijk in Overijssel ligt Taman Indonesia. In dit dierenparkje waan je je terug in Indonesië. Tussen de bamboestruiken zie je Indonesische vogels en kleine zoogdieren. Zelfs de Balispreeuw die bijna was uitgestorven kan je hier bewonderen.

Ook vind je hier de Loewak. Een katachtig dier die een wel heel bijzondere rol vervult bij de productie van koffie Loewak. De Loewak eet graag koffiebessen. De bonen verteren niet helemaal en als de Loewak de bonen heeft uitgepoept wordt hier koffie Loewak van gemaakt. Wist je dat dit de duurste koffie ter wereld is?
Kinderen hebben het erg naar hun zin in het dierenpark. Er zijn veel speelmogelijkheden en er valt van alles te ontdekken.

In de toko kun je heerlijk rondsnuffelen tussen mooie producten uit Indonesië. Verwen jezelf of koop batik, wayang, houtsnijwerk als cadeau.
Natuurlijk kan je hier ook heerlijk eten en snacken. Zonder Indonesisch eten is de dag niet compleet. In de expositieruimte vindt je interessante voorwerpen en vaak zijn er leuke evenementen zoals kookcursussen, muziek, dans en andere culturele evenementen.

Bezoek Taman Indonesia >>>