Batik stories in dierenpark Taman Indonesia

Batik voorjaars expo

Batik Taman Indonesia

Van 25 februari tot en met 10 mei 2023  is er in het Dierenpark Taman Indonesia een voorjaars expo over Batik met veel leuke activiteiten. In de voorjaarsvakantie is er bijna elke dag een leuke activiteit.
Super dat dit door Taman Indonesia wordt georganiseerd!

Bijzondere stukken die te bewonderen zijn, zijn bijvoorbeeld doeken gemaakt voor Juliana, destijds Koningin der Nederlanden, door haar besteld tijdens een van haar reizen in de regio. De motieven op de doeken zijn natuurlijk passend voor een koningin.

Ook zijn er doeken van de legendarische batik familie Oey Soe Tjoen, een bekende familie waarin de traditie van het batikken werd doorgegeven en die op verschillende manieren uitdrukking gaf aan stijlveranderingen. Verder zijn er doeken uit de collectie van de enthousiaste batik verzamelaar Kees de Ruiter, waarin we leren over de Indo-Europese batik.
Tijdens Batik Stories lanceert De Ruiter zijn nieuwe boek over deze zogenaamde Indo-Europese batik-stijl.

Wij vinden het leuk dat we hier ook een bijdrage aan kunnen leveren. Op zaterdag en zondag 25 en 26 februari 2023 zullen we aanwezig zijn en op 26 februari houden we een Batik spreekuur. Neem je eigen batik mee en ontdek het verhaal achter je doek. Welk verhaal vertellen de patronen jou?

Natuurlijk nemen we ook onze producten mee.

Lees meer op de website van Taman Indonesia >>>


Wirasat


Vanaf april is Taman Indonesia elke dag open, behalve donderdag en vrijdag.
In de Meivakantie is Taman Indonesia elke dag geopend.

Dierenpark Taman Indonesia
Kallenkote 53
8345 HE, Kallenkote

De entreeprijzen zijn inclusief toegang tot de Expo Batik Stories Lees meer >>>

Taman Indonesia Kallenkote Batikexpo


Wirasat